понедельник, 5 января 2009 г.

TehnoTiiger lendab lennumasinaga 2009

Konkurss: "TehnoTiiger lendab lennumasinaga 2009". Tiigrihüppe Sihtasutus kutsub kõiki koole, kellel olemas CNC freespink ja/või Solid Edge disainitarkvara projekteerima ja ehitama õhusõidukeid.

Võistlus koosneb kahest osast:

1. Konkurss „Ehita õhusõiduk” annab võimaluse TehnoTiigri projektis osalevatel koolidele panna oma meisterlikkus ja loovus tööle lennumasina projekteerimises ja ehitamises, kasutades selleks CNC freespinki ja Solid Edge tarkvara.
2. Konkurss „Disaini õhusõiduk” selgitab parimate lennumasinate projekeerijad-disainijad Solid Edge programmis ja on mõeldud eeskätt koolidele, kellel freespinki ei ole.

Konkursil osalemiseks pange kokku 3-4 liikmeline võistkond ning saage nõusse õpetaja, kes hakkab teid juhendama. Registreerige konkursile aadressil http://www.eformular.com/aimur/lennumasin.html
26. jaanuariks 2009. Võistkondade arv ühe kooli kohta ei ole piiratud.

Solid Edge tarkvara on võimalik endale tasuta saada kõigil Eesti koolidel, täpsema info saamiseks palume pöörduda firmasse OÜ Pro-Step (www.pro-step.ee), aadressil alard@pro-step.ee.

Kuidas töid hinnatakse
- ”Ehita õhusõiduk” konkursil hindab žürii vormistuse korrektsust, detailide keerukust, materjali valikut ja ideed. Olulisel kohal on disain ning asjaolu, kas tehtud lennumasin ka aerodünaamika seaduste järgi teoreetiliselt õhus võiks püsida.
- ”Disaini õhusõiduk” konkursil hindab žürii virtuaalseid lennumasinaid ning rõhk on eeskätt sellel, kuidas on projekteerijad suutnud ära kasutada Solid Edge programmi võimalusi, aga loomulikult hinnatakse ka disaini ja idee originaalsust.


Tööde esitamine

Konkursi tööd tuleb saata Tiigrihüppe Sihtasutusse CD-l.

Ümbrikule palun kirjutada:
Tiigrihüppe Sihtasutus
Mustamäe tee 60
Tallinn 12916
Märksõna: Õhusõidukikonkurss 2009

CD plaadile palun kirjutada:
1. Kooli nimi
2. Võistkonna nimi
3. Võistkonnaliikmete nimed

„Ehita õhiusõiduk” konkursi võistkonnad peavad lisaks tegema veel lennumasina ehituse freesimis- ja koosteprotsessist esitluse (nt Slideshare või Youtube abil) ning selle lingi üles panema võistluse blogisse http://tehnotiiger.blogspot.com/. Blogile saab ligipääs olema kõigil mõlema konkursi võistkondadel. Blogis on hea võimalus kirjeldada oma tööprotsessi, panna pilte ning jagada kogemusi kogu võistluse ajal.

Konkursitööde esitamise lõpptähtaeg on 4. aprill 2008

Konkursi lõpetame meeleolukalt maikuus traditsioonilises paigas Türi Veskisillal. Konkursi kolmele parimale meeskonnale mõlemas kategoorias on välja pandud auhinnad, lisaks hulk eripreemiad.

Head meisterdamist!

Lisainfo konkursi osas: aimur@tiigrihype.ee Lisainfo tarkvara SolidEdge osas: ikiolein@pro-step.ee